Бесни ветрове
Бесни ветрове зашетаха.
Сиви воали ме забулиха.
Рошат косите ми бясно.
Смирена искат да съм като теменуга.
Не мога да съм като всяка друга.
Рани кървящи - въглени живи!
Мелодия в мрежа дяволска ме оплита.
Птица изплашена, мисли трънливи!
Отведете ме, шарени диви,
от болка непречупена!
Светулки и свещички съберете всички!
Запалете ги, за да могат ветровете бесни
да преминат без болка през мене като песни!
© Мина Конарова All rights reserved.
омайни трели на химни и песни...
Красиво желание!