Ако се събудя в самота,
в часове на бяла зима.
Тръгнал си -
без да се сбогуваш.
Ще те намеря ли?
По топлината на дъха ти,
по следите в снега.
Ще те намеря ли?
По сънените улици
и спящи светофари.
Ще те намеря ли?
В приумица за вечност,
преди на кладата да се стопя.
Без да се сбогувам.
Ще те намеря ли?
В измислица и спор.
Без да се сбогувам.
С вкуса на устните ти.
Ще те намеря ли?
Преди зимата
да нахлуе с виелица от самота.
Нищо, че неусетно
те измислих с име.
Обичам те.
Без да се сбогувам.
© Яна All rights reserved.