Ти,
който не харесваш това.
Да, за теб говоря,
който ненавиждаш цинизмите,
който обичаш онази нежна поезия,
с аромата на рози
(без бодли).
Който не разбираш защо
някой ще пише за мръсотия и самоубийство,
който четеш буквално,
който не можеш да разбереш,
че войните не зависят от ничия човешка обич!
Ти,
който искаш да ти говоря за своето наранено сърце,
за голямата си, красива любов!
Ти, който предпочиташ да четеш онези розови редове...
Който не харесваш Сароян,
смятайки, че е само един мърморещ арменец,
който обвиняваш този текст в песимизъм...
По дяволите,
всичко, което смяташ, че трябва да пише тук!
Защото аз и ти сме много различни!!!
Защото аз трябва да пиша и за теб!!!
© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.