Защо ми е разкоша
когато любовта е
дрипава
какъв е смисълът
от чувствата
когато са
фригидни.
Не ща да виждам вече
как жена ходи
като змия
изправена
и коварно изпива ми
кръвта
..без свян..
..без милост..
.. без жал.
А тъй мечтаех някога да бъда
цар..
.. в нозете на заслужена царица..
.............................................
Пак съм цар..
но на мухлясалите армагани
.. от несполучлива сватба..
.. във гардероба..
Цар съм и на блудниците..
.гледащи ми само
.. в джоба..
..Цар съм и в казиното..
..не , че съм от туй..
..прокопсал..
.. но какво ли знае една змия..
.. за любовта..
© Христо Манчев All rights reserved.