Намерете въжето за люлка
и купете си чук и пирони!
Ще виси на дъгата бесилка,
и ще съдим! Без съд и закони
всеки дръзнал да знае и може!
А с какво ли човешкото знание,
ще застеле небесното ложе –
С разрушение? Със съзидание?
Оставете душата да страда –
жажда съхне в доброто Христово
без посока платното не плува...
Но с любов е за нея готово!
Без присъда животът настръхва.
Глас на жито мълчи в кречетало.
Изтерзано и злото издъхва –
смъртна болка е всяко начало!