Уморих се от рамките
в сляпата ми къща -
да ме пазят от ръбове.
Счупих ги призори.
Всичките.
Увисна вратата безсънищна -
в прашни облаци.
Сви парцаливи ръце,
попили по грешка дъха
на чуждо нечие утре -
празно и смътно.
В безкрилите очи на слънцето,
забравило за какво са лъчите,
пуснах дъжд и истини.
Да скърцат.
За да не изгрее
(без рамки)
най-страшното тихо.
© Дора Павлова All rights reserved.