На островче малко в безкрайното синьо
под малко чадърче се крия от теб,
на островче малко в безкрайното синьо
ако ще идваш, носи сладолед.
На островче малко в безкрайното синьо
с черупки от миди си правя колаж,
на островче малко в безкрайното синьо
все тебе рисувам по целия плаж.
На островче малко в безкрайното синьо
от скука, от жажда и мисли за теб
от островче малко в безкрайното синьо
към тебе ще тръгна, купи сладолед.
И там сред лазура в безкрайното синьо
докато вяло си плувам към теб,
и там сред лазура акула ще срещна,
голяма акула, щом имам късмет.
© Веселин Банков All rights reserved.