И Соцът и Капиталът
двете страни единосъщи са
на медала.
За всяка хвърлихме чоп:
първо „яза“-то на Соца изтропа.
Възкликнахме, ала последва скоро
...“Язък!“.
„Ура!“ викнахме подир“тура“-то,
сиреч, за Капитала,
ала и той излезе ... карък.
© Вълчо Шукерски All rights reserved.