Аз съм на около пет,
зная да броя поред!
И не бива да е чудно,
търся нещичко по-трудно!
Мама каза, три и пет,
все числа са, но без чет,
а за четири и две,
всеки трябва да чете!
Че уютно се побира,
в осем, десет и неспира,
даже до осемдесе',
в тия цифричката две!
А останалите, зная,
пазят ги от двата края,
че не може никой чет,
без другарчета безчет!
Как са четни и нечетни,
и броилки са без ред,
трудно нещо вече зная!
А съм на около пет!
© Борислав Ангелов All rights reserved.