За нея казваха, че има безчувствено сърце,
че с всички хора е студена като лед.
Но веднъж запитаха ли се те
защо с всички се държи така наред?!
Наричали са я с какви ли не епитети.
Използвали са всяка грозна дума.
Дори на най-видните поети
не биха им дошли всички на ума.
А тя стоеше си безмълвно.
Оставяше ги да я наранят.
Отчаянието й беше пълно,
когато от болка не идваше сънят.
И с всяка лоша дума и постъпка,
нанасяха ѝ дълбока рана.
И никой не правеше отстъпка –
компромис за ранената душа няма!
Обидата на никой не се нрави,
а тя преглъщаше я, сключила в юмрук ръце.
Сега за никого компромиси не прави –
превърнаха я в едно безчувствено сърце...
© Татяна All rights reserved.