Малко храстче встрани от пътеката,
по която всяка сутрин вървя.
Малко храстче, зелено, подслон и утеха
за бездомното куче с клошаря.
Мина лятото. И дъждовната есен.
Зима е. Лед скова зеления дом
на бездомния мъж и псето.
Остава им само студът, гладът и небето.
И смътният спомен за летния смях на дете.
Къде са сега?
Затрупани някъде ли?
Лежат под снега?
© Надежда All rights reserved.