Няма къде да се скриеш от бурята,
гръм и светкавици бродят по пътя.
Като теб са самотни,
но страхуват се хората
от бездомници
и залостват здраво вратите си!
Знам, имаш нужда от ласка,
някой да те помилва,
да те приеме под своята стряха.
Но осъмваш отново
във някоя локва,
премръзнал,
самотен,
без дом и утеха!
© Антоанета Палева All rights reserved.