Кучешки живот. Седем милиона.
Доживотен вот. С клоуни на клона.
Куфари с пари. Пътища в разруха.
Приказки, лъжи. Всички в пета глуха.
Маски, фереджета. Сиромашко лято.
Пачки, чекмеджета, кюлчета от злато.
Акция Комар. Следствени затвори.
Данъчен кошмар. Алчни прокурори.
Нападжии в час. Фирми на абдали.
Търговия с власт. Втръснали педали.
Летният сарай. Обръчи с картели.
Черепи - в Дубай. Плажове с хотели.
Гробища за смет в нашата природа.
Митинги с бюджет. Трици за народа.
Вируси, протести. Българи юнаци.
Мутри и арести. Пладнешки мераци.
Европарламент. Милиардни лави.
Нов експеримент с Шоуто на Слави.
Бившите ченгета. Лоши маргинали.
Харвардски ментета. Орди генерали.
Изборни дебати. Същите суртуци.
Скъсани плакати. Купища с боклуци.
Юри
Йовев
Юли
2020 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.
Тъжно е, че след толкова години, стихотворението ми е още по актуално. 🥲