Feb 2, 2007, 9:21 PM

Безизходица 

  Poetry
924 0 11

Нямам пукнат лев... Дори стотинка...

И това не е за първи път...

Почна Европейската годинка

с лозунга: "Парите стават кът".

Имам два-три кредита големи,

в ДСК-асата и ОБеБе.

Но не са основните проблеми...

Друго – шиш е, а аз – чеверме...

Става все по-лошо и зловещо...

Вкъщи вечер с якето стоя...

Но това е, просто, нищо-нещо...

Страшна е войната със глада...

Стигат ми четирийсет години.

И да пукна – няма да е зян.

Но детенцето ми ще загине...

Как на произвола да го дам?!

Стягай се! Не смей да се предаваш! – 

разумът все още ме държи...

Докажи на себе си, че ставаш!

На това и Нея научи...

© Гергана Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??