Безжизнени очи ме гледат насреща,
човекът е жив, но духът е заспал
и гледа ме тъпо опулен отсреща
той нищо от животът си не е разбрал.
Бит и материя са всичко за него,
хотел и почивка - мечтана съдба,
колата и къщата - негово его,
часовника, пурата - властна ръка.
Недей да ме гледаш опулен отсреща,
вземи се в ръце заобичай света,
това ще е твойта последна надежда
за да узнаеш, че имаш душа.
Не слушаш ли сърцето си, няма сила, която да те извади от капана на битието.
© Неземна All rights reserved.