Dec 16, 2008, 12:48 PM

БезКрай 

  Poetry » Love
523 1 2
БезКрай

Вече късно е да си отида,
но трябва аз да го направя,
обичаме се колкото не бива,
а на любов такава как се слага края?!


Краят се слага със сълзи горещи,
с две разкъсани сърца,
които напразно вярват, че още има нещо,
което може да им спаси любовта...

Краят се слага с обръщане назад за сбогом,
да гледаш как текат за теб сълзи
и да страдаш зверски много,
че най-скъпото ти същество го боли...

Краят се слага с тежки думи като камък,
неизречени на гърлото ни спрели
и мъчително гаси огромния пламък,
когато огньовете са най-запламтели...

Краят се слага с до болка горчива целувка,
която нож забива в сърцето
и с една ангелска милувка,
запомняща чертите на лицето...

Краят се слага с прегръдка последна,
тя кратка е, защото никой не чака...
... ето и аз вече нямам време,
дойде за еднопосочното ми пътуване влака.

Тръгвам, усмихни се - не плачи,
за болката си ти не ми признавай,
не се обръщай, не целувай, не гали...
... нека за нас това да не е краят...


04.09.2008

© Радослава Михайлова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • много красиви и тъжни стихове.Всеки край е труден...
  • добра идея... доста добра!

    лично мнение: ако замениш "Краят се слага" с "Краят идва", би променило леко смисъла, който си вложила, но би наблегнало на неизбежността от самия край, който настъпва, без да го искаме съзнателно или не... и можеш да си поиграеш още малко с думите и подреждането им.
    може да стане наистина добър стих.
    поздрави!

Random works
: ??:??