Безкрайно зелени поля
във очите
И макова нежност в
аленов цвят
Въздъхват усмихнати,
не плачат върбите
в крайречен събудил се
в утрото бряг.
Присяда край него
ветрецът, не тича,
родил се за миг на връх
разгневен.
Блести в позлата
кристална росица
завзела листата сънливи
във плен.
Лъчите гальовни доволно
се спират
надзъртат в хладно
разлюлени води,
те знаят затуй и не бързат,
не питат.
светът ги гледа
с любопитни очи.
А в синьото горе политат
крилата
разпервайки черни силни
пера.
Отмерва със пулса си
в ритъм Земята,
превръща живота
в мелодия тя.
© Анелия Тушкова All rights reserved.