в отговор на http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=103812
Има и друга гледна точка по въпроса... :)))))
Дяволски ми лазиш днес по нервите.
Осми март отмина и се цупиш -
що не съм изчистила във дневната
и в гаража... Лесно е да учиш
как в метани да са кланям всяка заран
със метлата на домашното огнище!
От мазето да притичвам до тавана
и по двора - футболно игрище!
(Туй - с метлата - си е алегория,
но с прахосмукачката си е подобно,
и почти са същите движения,
само че е малко по-удобно...)
Било фитнес! Било здравословно!
Ти пък да не искаш да си болен?
Хайде, хуквай с мене! Безусловно!
Да те видя ще ли си доволен?
Била къщата на четир' ката -
от мазето - до таванските канати.
Сключих брак със тебе, бе, глупако,
не със тухлените ти палати!
Ставаш сутрин в пет - с петлите.
(Офисът ти да не хукне да избяга?!)
Аз пък шетам и плевя лехите,
че на къщата градина й приляга.
В девет на трапезата заспиваш,
аз пред телевизора будувам.
Ти насън за фиксинги говориш,
аз, естествено, еротика сънувам.
Мъкнеш ми подаръци луксозни -
и бельо, и нощници ефирни,
но нещата твърде са сериозни
в наш'те отношения интимни...
И преди от твоите палати
само с дрехите да си замина,
ще ти дам съвет един - безплатен.
(Нали още водиш се роднина.)
Думите ми истина съдържат...
И не вдигай лявата си вежда!
Къща и жена се най-поддържат,
Ако къщата си не приглеждаш,
там ще свият прилепи гнезда.
Но жена си, ако не поглеждаш,
ще се увенчаеш с чифт рога...
*приглежда - проява на загриженост (разговорна думичка, употребявана в някои части на Източните Родопи)
© Аэлла Вихрь-Харпиевна All rights reserved.
Много пролетно ме изненада!...