12.03.2015
Мария Събева
Безсмъртие
Човек се ражда да се радва на живота,
да се труди, да твори и да създава.
Но за безсмъртие мечтае той с охота -
как вечно на живота да се наслаждава
Забравя той за кръговрата в природата -
как всичко ражда се, живее и умира,
но нов живот се ражда, с него и надеждата,
че след смъртта животът да тече не спира.
И тъкмо в кръговрата е нашето безсмъртие.
Чрез нашите деца животът продължава.
Безсмъртни са прекрасните творения
и всичко, що със ум и труд човек създава.
Безсмъртни са героите, загинали
за свободата на родината си свидна.
Безсмъртни са героите,живота си пожертвали
за оцеляване на планетата ни дивна.
И нека не тъжим, че тялото умира,
безсмъртни нека бъдат нашите дела.
Душата ни в енергия се трансформира,
за нов живот се ражда в нови времена.
© Мария Събева All rights reserved.