Натирени безсъници се скитат в бяг.
Разкъсани на хиляди парченца,
се търсят и откриват пак и пак...
Въртят се в омагъосан лабиринт –
пияни, с устни разкривени и лица обезобразени.
Парченца восък разпилян,
полепнал е по пода, масaтa, стените.
Тънка сива мрежа,
изплетена изкусно, като сватбена премяна,
е скрила в свойто було на стаята очите.
Свещите - свидетели забравени,
наполовина изгорели, безмълвни, ослепели,
зъзнат,
в прах потънали
до прозореца на дните.
Но не са така родени.
Някой вледени топлината на душата,
лиши я от очи - открадна светлината...
Без огъня
студът и тъмнината
вовеки ще царуват.
Сърцето и душата в стомана оковани,
в ъгъла натикани
трескаво бълнуват.
В безвремие безумно,
безпомощно ще гният.
С одеало от сълзи ще се завият
и от тежестта на мъката успани,
ще сънуват
как
с любовта в огнено танго горят,
как
лудо по пързалката на светлината хвърчат
и
с вятъра на крилете на свободата летят.
Нека спят.
Казват, че
сънищата понякога се сбъдват...
Съдбата разтърсват.
Успяват
везната към щастливата страна да наклонят
и с танцуваща дъга мрачното небе да дарят.
С призрачно дихание
шумът от тишината обхожда покоите свои.
С царствена осанка
той бавно върви и нещо тихо си мърмори.
Корона проблясва в гъстите коси,
а тежък жезъл безспир във всички посоки глава върти.
Време е.
Заслушана в шепота,
в своята сянка вкаменена,
стоя
и чакам...
Какво?...
Кого?...
Или кога?...
29.11.2006
© Палома All rights reserved.
това пътуване винаги е най-дълго... А отговорите просто пристигат заедно с него
Благодаря и поздрави и на теб!!
Захари, първо да те поздравя с добре дошъл на Острова!
И после да ти благодаря за коментара! Прав си, „изяла” съм „в-то”,
но сега всичко оправено
Ако имаш идеи за още градивна критика – насреща съм
Поздрави!
Палома