Червеният дракон е яхнал луната.
Крилете на волния вятър
са скрити в килера.
Прекършени клони, превръщат се
в змии усойници.
Въжета от пясък затварят ги в кръг.
Светулка се хлъзга по меч самурайски.
С ръце от мрак нощта
обгръща земята.
Поглъща болката и трансформира я
в космичен прах.
Не мога да спя и гледам луната
с червения дракон...
15.07.2006 г.
© Тони Лунгарска All rights reserved.