Вземи от мене всичко забранено,
омайвай ме, подлъгвайки съня.
Превръщай всяка сутрин в нещо откровено.
Събуждай ме, щом почне вечерта.
Безсъние ми давай за подарък,
ще му се наслаждавам бавно, до зори.
Светът ми с теб за миг е сладко малък.
Събира се в ръцете ти дори.
Когато те докосна, не изчезвай,
макар да си родена от мечти.
Във най-налудничави сънища ме следвай,
сънувай ме с отворени очи.
© Ивайло Василев All rights reserved.