Безумици
Да пия ли или да не пия
А трябва туршия да режа
Гумите на колата да сменям
Че зимата идваше скорострелно
Пуснах си Шаде и запалих цигара
Отпуснах се на креслото
На масата телефона звънеше
Беше леля Мара
каза да си взема бурканите от млякото
След две седмици взех един резак
и отидох на площадката
Щях да съсипя онази кола
в която той ми изневери с нея
Намирах се в Рим
в хубав италиански ресторант
Пиехме розе
и се уговаряхме за някой джаз бар
Спъвах се в кофите
до вадата
в градините на дядо ми
до реката
Трябвало да обрулиме орехите на есен
и камиони да уредя балите да приберат
Избирах един страхотен костен порцелан
в скъп магазин на Витошка
плътни салфетки и тежки покривки
за важните ми гости
Взех такси до автомивката
за да прибера колата си
две мотики стояха в багажника й
внимавах да не наранят напата в салона ми
Наздраве!
Арбат отдавна беше затворен
затова се настанихме в Камино
когато до мен естествено се залепи някакъв
да ми досаждам разбира се не за друго:
Пиете бренди
страхотно
нека аз да ви предложа-Хенеси
аз отвръщам бързо, за да го разкарам
че Хенеси не пия предпочитам Мартел
или щом ще бъде коняк
то нека тогава да бъде Арманяк
Погледна ме странно и си замина
Успях и този път
Не мислех да оставам много
утре трябваше да стана рано
бях си купила рабица за да обиколя цокъла
Сачака трябваше да се лакира
а аз Арманяк
какъв ти Арманяк
леля Дочка ме чакаше пред пиано бара
изпуснала автобуса и щяла да си ходи с мен
© Любов Никифорова All rights reserved.