Безвъзвратно
Ще заздравеят всички рани,
ще се стопи и белегът суров
след дълги и отекващи години -
събуждаш се, но безвъзвратно нова!
Следите в пясъка, отдавна избледнели,
изтлели както съчки в угарта
в душата ти - разбъркани табели
към спомените сочещи от младостта!
Дори да помниш нещо -
то е чуждо
изгубен пясък във река,
макар в душата да е тъжно
тя пак протяга ти ръка.
Тя - твоята забравена икона,
твоят образ, чист, неопетнен,
тя вечно ще остане глупава и млада ...
А ти нивга..., нивга вече заблудена!
© Весела Маркова All rights reserved.