Jul 29, 2014, 9:02 PM

Бих могла да те намразя за мечтите си 

  Poetry
992 1 1

Бих могла да те намразя за мечтите си,
които ти потъпка и превърна в прах.
Вярвах в теб, че си достоен за обичане –
с любовта въведох себе си в грях.

Загърбих всичко онова, което исках,
за да ме обичаш,
да ме имаш,
за да бъда твоя.
И всяка болка вътре в себе си потисках –
всяка горест,
сивата тъга
и самотата своя.

Вярвах в теб след всичките си горести –
и още вярвам. Как да го отричам?
Бих могла да те намразя за живота си,
ала мразя себе си, а тебе те обичам.

© Или Дадарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??