БИТАК
По сергиите всичко ще купите -
лудост продават на килограм.
Рекорда за глупост ще счупите -
генерал в униформа ставате там.
Ордени, медали струват грош.
Колко много слава на куп!
Разграбва се спомена лош -
на миналото вонящият труп.
Награди за храброст и доблест -
и други - за изтъркан стол.
Оловни войници вземат за почест.
... Историята прави карамбол.
© Мимо Николов All rights reserved.