Благодаря ти, Боже, че родих се тук!
Благодаря и за времето, което ми избра!
Само тук можеш да чуеш оня звук,
неземен! Сякаш от земните недра!
Тук свирил е Орфей! Музика небесна!
Пред теб умът немей! Трябва да съм честна!
Няма като теб, Родино! Няма и такъв народ!
Толкова път изминал! Надживял и своя гроб!
За туй историята ти преиначават!
За туй героите си присвояват!
За туй приспиват родовото чувство!
Да унищожат величието ти е веч изкуство!
Но няма как да се получи!
Божественна си! Историята учи!
А кой успял е да убие Бог?
Това е най-важният за днес урок!
Благодаря ти, Боже, за моята Родина!
Аз няма никъде от нея да замина!
© Маргарита Ангелова All rights reserved.