Усещах се малка!
Буболечка в трева!
Отчаяно се протягах
и вирех глава.
Имах нужда от път и посока,
а тревата бе толкоз висока!
Приятел мина и постави клечка.
Това за мен бе новата пътечка.
Достигнах края и видях посоката.
Вече мога и сама да я следвам!
Благодаря ти, Друже, за насоката!
Отново целта ще преследвам!
© Маргарита Ангелова All rights reserved.