Благослов
на Виктор
И нека ти се случи невъзможното.
Животът ти да бъде интересен.
Да не усетиш никога тревогата,
че си живял във спомена за песен.
Да те проклинат бившите любовници
а бъдещите - да те благославят.
Да не изпитваш нужда от поклонници
и никога да ти не свършва хлябът.
Когато седнеш - сядай със приятели,
дори и само хляб и сол да имаш.
И не очаквай ничия признателност.
Добро-доброто, рядко среща сине.
На път, ако потеглиш, не обръщай се
и без кураж в сърцето си не тръгвай.
Погледнеш ли назад, не ще си същият.
Изплашиш ли се - все едно си мъртав.
Дори да не постигнеш невъзможното,
остава мисълта, че си опитал.
Че си напуснал своето подножие.
Останалото... Вътре в теб е скрито.
© Александър Калчев All rights reserved.