Желанието някога да блеснеш
на всекиго на пътя му стои
терзанието някого да срещнеш
едва ли заслужава упреци нали?
Но суетата в тях, във нас е с друго име
егоцентризмът е прораснал като плевел
души душата, прострелял е дори сърцето в мене
надежда няма някой да го вземе
За истина едва ли някой ще разпитва
къде е стадото, там пътят е утъпкан
за единак едва ли някой ще тъжи
дори да са го клепали със хиляди лъжи...
© Борислав тодоров All rights reserved.