… Запознай се с нея, ‘дето пречи ти.
С тая, ‘дето май не ви е писано.
Дежа вю – то пак ù прави сечено
и я връща в пети клас (орисано).
Запознай се с нея - всеотложната,
дето има цялото търпение
да проникваш напреки под кожата,
докато държиш я в неведение.
Запознай се с никому ненужната,
но която всекиму прощаваше
все онази - каузата. Пердутата.
(Плачеше. Обичаше. Забравяше.)
И на теб ти сложи тази „чавка”
в списъка си черен. Неформален,
но напук на мъжките прищявки
тя така и…
… просто не направи.
Запознай се. Свикнала е с всичко –
мачкаш, искаш, хвърляш - и това е.
Плачеше. Забравяше. Обичаше
(Казваш, че „блъфира”.
Знаем… Знаем.)
Запознай се. Много ù е драго!
Тя е Съвестта ти.
Ти - разнищи я.
Дръж я, щом от липсите ти става!!!
… А аз съм си добре.
Къде ли?
С бившия.
© Лора Димитрова All rights reserved.