Бодлива е розата: боде любовта;
бодлива телта е във свят несвободен;
и таралежът се ежи със остри бодли;
боде те иглата на майстор-шивач:
животът скалъпва във форми модерни,
краде свободата, интимното крие...
Боде и сърцето:
бодлив е животът - настръхнал, трънлив...
Бодлив е и древният трънен венец;
бодлив е вкусът на младостта пропиляна;
бодливи са мислите вечер -
боде алкохолът сутрин в главата;
боде завистта;
боде и скръбта;
Бодлива е мъката, боде състрадание...
бодлива омраза със болка изпълва...
© Велин Евстатиев All rights reserved.