Имам още сили за сладки безумия,
сухи устни – за най-младото вино,
вяра корава – за лъжливите думи,
топъл спомен за дните отминали,
немирясала лава във вените – алена,
чифт крила – окъсани, бледи химери,
два жълти въглена – неразпалени,
стих недовършен в смачкан тефтер,
песен имам – тихичка, люлчина,
в пазвата – нежност – кротка и свята,
прозаични дела – цяла купчина,
открехната порта за верен приятел,
къшей хляб за врабци и за врани,
за ближния – риза кенарена, бяла
сол и нож за кървящите рани,
за шамарите – две страни – дясна и лява,
любови, раздели, пътеки незрими,
бели кахъри, черни вини, неми прошки –
богата съм, докато Онзи, който дари ме
някой ден не реши, че ще сложи точката...
© Даниела All rights reserved.