БОГОСЛОВ
Скръствам пръсти за молитва,
и питам - „Младостта къде е?”
Душата все от щастие политва -
от любов забрави да старее.
В легло, разпънато от завист,
обичта от зло и клюки крия.
Захвърлям клевети дребнави.
Любовта ми, Боже, опази я!
© Мимо Николов All rights reserved.