Боже мили, дай ни сили
и надежда, и любов,
та да тръгнем, преоткрили
пътя, към живота нов!
Че е днес животът тежък
и отчаяни сме ний,
че от всичките страни
наший жребий е най-жежък!
Че избраните от нас
да ни водят в този час
са безумци, зажаднели
с власт да стигнат своите цели,
да живеят във разкош,
да живеят във богатство
и да бъдат пример лош
на разврат и на пиратство.
Где остана духът свят
на дедите ни корави
да строят основи здрави
и държава да градят?
Где са силните водачи,
где са умните играчи,
що със разум и морал
да творят нов идеал?
Где е българският ген,
що роди безброй титани,
да възкръсне обновен
и спасителен да стане
за един велик завет,
за една мечта голяма,
що алтернатива няма
в пътя ни трънлив напред?
На мечтата да сме силен,
да сме горд и устремен
към величие народ -
търсещ нов, щастлив живот!
© Петър All rights reserved.
да ни водят в този час
са безумци, зажаднели
с власт да стигнат своите цели.
!!!