Божигробска ръка с броеница
всеки ден ни скъсява платното.
Ти си гледай във твойта паница –
ароматните билки в сеното!...
Благодарност! – така ме накара
точно днеска и аз да помисля:
Не магарето, бият самара,
то до края дали ще устиска!?
Заслужавахме много по-мал-ко.
Благодарна съм, Господи – Даде!
Заслужавахме мъничко... жалко,
че животът е кратък... Е, да де,
да сме живи и здрави, и нека
броеницата дрънка в главата!
Ако искаш по-друга пътека,
мий на Господ, до рая, краката!
The work is a contestant: