Аз съм чук, а ти си наковалня
в ръцете на ковача – Бог.
Изковава любовта ни
като меч за бой с врага жесток!
Всеки удар – наша среща –
я оформя ден след ден:
от безформена любов гореща
в меч за Него – съвършен!
В огън и вода на изпитания
Той я слага – да се закали,
за да може всякакви усилия,
всички удари да издържи!
Неговото Слово чрез Духа Му
прави меча остър, съвършен:
освещава дух, душа и тяло,
всеки грях отсича поразен!
Този меч е Божие оръжие
срещу злите сили във света.
Във десницата на Всемогъщия
всички битки ще спечели тя!
О, любима, нека да сме верни!
Битката за Бога има смисъл, цел:
да издигнем славата Господна,
любовта да тържествува без предел!
10, 13.05.2001г.
© Александър Ценов All rights reserved.