Като прекрасна арфа с нежни струни
създадена от Бог си ти, любима!
Той те настрои и те подари
на мене – като Негова светиня!
Благоговейно вземам те в ръце,
докосвам струните ти много, много нежно!
звукът отеква в моето сърце
и ми дарява щастие безбрежно!
Дари ми, Господи, небесен слух
за да разбирам всеки звук на тези струни,
да чувствам целия им дух,
да ги познавам като мойте длани!
И научи, Създателю, неловките ми пръсти:
да могат да изсвирят всеки звук,
да знаят да се грижат, да опазят
светинята Ти свята тук!
И освети сърцето и ума ми
да бъда с Теб през всичките си дни,
за да науча най-прекрасните мелодии –
да ги изсвиря с Твойта арфа, Господи!
Амин.
10-11.05.2001г.
© Александър Ценов All rights reserved.