Малка птичка лекокрила
в храсталаци се е скрила
и изпява птичи трели
за сърца да чуят спрели.
Всеки звук сърце докосва
и залива с медовина.
Мир в душите ни трапосва,
като ехо в раковина.
Този славей зад листата
разкрасява ни живота
и ни сочи той местата
где да търсим си кивота.
Всяка песничка е крачка
към небесните вселени.
Тя е Божия закачка
в райските поля зелени.
© Никола Апостолов All rights reserved.
"Всеки звук сърце докосва
и залива с медовина.
Мир в душите ни тропосва,
като ехо в раковина."