Докога ще ни управляват безогледно?
Докога ще живеем бедно?
За едни - рая и демокрацията,
а за останалата част от нацията -
огромно нещастие и нищета.
А в управниците ни - духовна пустота.
Бойко, безразличието ти е фатално.
Омръзна ни поведението ти аморално.
Първо помисли, после говори
и престани да ни заливаш с лъжи.
Трябва ред, трябва ръка здрава.
(Това не значи диктатура.)
А ти на хората се подиграва.
(Имаш ли въобще култура?)
Разбери, че човекът е най-важен!
Може да си як, може да си снажен,
но не си част от никакъв елит,
а си най-обикновен бандит.
Докато депутатите ти за дебат умуват,
други от немотия гладуват.
Докато едни богатеят и управляват,
други загиват или едва оцеляват.
Ти говориш за "антикомунистическите" си деди,
а други се давят в сълзи и беди.
Но тебе тези неща не те вълнуват,
само парата и властта те интересуват.
За мутрите - пролет и песен,
а за народа - тревога и есен.
Докато бандити живеят в палати,
бедните търпят фразите ти крилати.
Едни са царе, но роби на Мамона,
а за другите остава само стона.
© Георги All rights reserved.