Болестно състояние – поет.
Шепти в ухото ми
шизофреничният екстаз.
Естествено объркан,
разговарям с второто ми Аз.
Сегрегат не съм,
мразя белите и черните, расизма.
Третата ръка на Дявола съм,
за злодеите – Харизма.
Шест, шест и шест повтарям,
седем е табу, за Аз-а мазохист.
Ехидно се подхилквам, гаден и коварен –
криво-ляво Сатанист.
Сепуко за Дявола не правя,
подъл и продажен Гоблин съм.
Текущо състояние – крайно неутрален,
всеобщият Сакън.
Шопарствам по бохемски,
подпрян на нечий гръб.
Елегантно съм нахален,
без никому да причинявам скръб.
С „Тенекиен Пумпал” в ръка,
вдъхновен за нов сонет.
Трето Его и дръглива краста –
болестно състояние – поет.
© Михаил Попов All rights reserved.