Боли ме за тоз народ -
че живее тежък живот,
че примирил се е да е скот,
вместо да преживява възход.
Ще кажете - комунизъм имало е тук,
затова народът живее бедно,
той причина е за всичко вредно,
виновен е всеки червен боклук.
Ама и в други държави имало го е,
що са по-добре от нас?
Че там народът надига глас
и техните политици не са богове.
А нас тук с лъжи ни приспиват,
после що сме зле се чудим.
Крайно време е да се събудим,
че вече даже ни затриват.
© Георги All rights reserved.