Болката Любов лекува,
щасти`я ознаменува
и в света да се добрува —
въжделее и ратува.
Болката Любов векува,
вèсти благи пророкува
и ще спре да боледува,
щом навред възтържествува.
Болката Любов бесува
и тъжи, и негодува,
нелюбов че съществува
и че и в сърца нахлува.
Болката Любов празнува,
колчем някому робува
и сияе, и будува,
и безкрай че è, ликува!
© Стоян Минев All rights reserved.