Болката отляво е живот,
устремът от който сме попили,
радост от израсналият плод,
сокът на житейските ни сили.
Болката отляво е любов,
звук на тънкосвиреща цигулка,
майски полъх във уханна нощ,
нежна плът отключена с целувка.
Болката отляво – търсен блян,
сълзите от щастие – в магия.
Там е съкровеният ни храм,
цялата съдбовна орисия!
© Данаил Таков All rights reserved.