Разхождаха се днес прасета
по жълтите павета.
Да видят своите събратя -
Народни депутати…
И как се радваха горките,
Министър гледаха в очите.
Добър бе той, не ги жела,
а ги отпрати към дома.
Грухтяха радостно, щастливи,
след срещата ще бъдат живи.
Лимончето им се размина
до идната година…
Ще помнят жълтите павета,
нашествието на прасета.
А тези същите прасета
ще са мезета
на други мекерета.
© Валентин Йорданов All rights reserved.