Брезичка
Напролет бях брезичка белокора.
Разлистих се. И слънцето изпих.
А то възкръсна в моята корона
и в клоните ми вплете огнен стих.
Сега е есен. Листи пожълтели
отронват спомените ми в пръстта.
И само ветровете овдовели
до мене спират. Нещо ми шептят...
© Елица Ангелова All rights reserved.