Хей, до десет да броим,
та да ни хареса!
И до двадесет да стигнем,
работа най - лесна!
Единайсет и четирсет,
трийсет, деветнайсет!
И подред да се не бавим,
вече можем, знай се!
И стотици и хил`яди,
в много десетици!
Са за нашата броянка –
рой безредни птици!
Сто и десет,
Три и триста,
Четирийсет стотин!
Се редят по десетици
и поблъскват, впрочем!
Хей, да можем да броим,
ред да се не знае!
По безброй ли,
по едничко,
за това кой хае?
Да броим! Да броим!
Наша броеница!
После ще я наредим,
като за шестица!
Тъй безкраен, десетичен,
многоцифрен пъзел,
да сплетем, да сплетем –
броенишки възел!
© Борислав Ангелов All rights reserved.