Вкъщи днес хабер пристигна:
,,Платете данък за колата!".
Вчера ВиК-а изригна:
,,Я платете си водата!".
Онзи ден и EVN-a
каза: ,,Плащайте си парно!"
и дори чак от Виена
с тока смятат го сумарно.
След ден очаквам общината
пък за сметта да ме загрей.
Такива са сега нещата –
редовно плащай и живей!
На всеки бих платил веднага.
Може да изпитам кеф!
Е, плащането се отлага-
в джоба нямам даже лев.
Работя, че и всекидневно.
Ще кажете – парите бол!
Повярвайте, аз ежедневно
карам я на хляб и сол.
Стандартът малко ми е малък,
а, сметките ми са големи.
В очите ви изглеждам жалък,
но вие също сте серсеми!
Не се ли разбунтуваме,
не кажем: ,,Стига, баста!",
на монополи ще слугуваме,
най-долна ще сме каста!
© Георги Янков All rights reserved.