The work is not suitable for people under 18 years of age.
Изнасилват ни с презерватив
изработен от бодлива тел.
На мъртвия завижда всеки жив
(освен ако не е крадец или предател...)
Зад нас строени чакат във редици
облечени в костюми с цип отворен
безчет очакващи "обслужване" мръсници -
Безсмислено е за почивка да се молим...
От предния по-лош е всеки нов,
а мазно се усмихват политици - сводници
и хвалят ни, че майстори сме и на френската любов -
Строихме кули... а създадохме си гробници...
От всеки отвор наш извира кръв - реки се леят,
но нито капчица от нея не се губи...
Тълпите "гости" най-учтиво ни се смеят
и виждаме... червените им зъби...
Сълзите ни попиват ги бездушни пясъци
и вероятно вече са море подземно...
Телата се тресят от мощни тласъци,
небето е от скръб по-черно...
На болката познахме всички граници,
съборихме ги и преминахме отвъд...
Във книгата й сътворихме нови страници,
а всеки лист... е от човешка плът...
Загубихме човешкото по пътя от стъкла,
който извървяхме сред гори от кактуси...
Дори изгубихме и своите тела -
и вече сме единствено... уста и задници...
05.11.2016.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.
А иначе и аз имам подобен проект, но засега съм го замразил. Но обхваща и плюсовете, и минусите. Обаче е прекалено сериозен и мащабен проект, а от вече бая време, толкова ме е погълнал реала, че само чат-пат някое стихче пиша.
Та живот и здраве, ако го направя, няма да е скоро, но и не ми е приоритет, честно казано.
Още веднъж ти благодаря и ти пожелавам хубава вечер.