Бръшляновите нишки,
като вени бяха превзели
тялото на царския дъб.
Обвили бяха старата му кора,
като пиявици.
Усукваха се и се спускаха
вред цялото дърво.
Той си седеше
Там
Мъдър
Стар
Някога съставна част от магията на
Великата българска гора.
Днес един от последните,
който ни напомня за дълговечното
ѝ величаво минало.
Колко ли години, месеци, дни, секунди
го делят от това сам да се превърне в спомен?
Или ние сме по-близо до спомен?-
Кой знае?
© Илияна Димова All rights reserved.